Kuvia ja kokemuksia erirotuisten koirien karvan kehräämisestä.

lauantai 20. helmikuuta 2010

Saksanpaimenkoirasta kolme vaihtoehtoa



Vasemmalta lähtien kuvassa:
50% /50% saksanpaimenkoira ja lammas. 100% saksanpaimenkoira
100% saksanpaimenkoiran pohjavilla



Saksanpaimenkoiran pohjavillan määrä on usenmiten aika vähäinen ottaen huomioon koirankoon. Pohjavilla pitää useinmiten erotella päälikarvasta. Pohjavillaa pystyy käytämään esim. lapasissa pelkileen. Ja siinä näkyy kuitenkin koiran värivaihtelut. Pohjavilla lanka on useinmiten huomattavasti vaaleampaa.



100% lanka joka sisältää päälikarvaa on aika pisteliästä. En itse tekii siitä vaatetta. Mutta pystyyhän langasta tekemään toki muutakin kuin lapasia ja kaulahuiveja. Esim. seinälle jokin muisto voisi olla tälle langalle oiva mahdollisuus.

Kolmantena vaihtoehtona olen kehrännyt langan jossa on n. 50% saksanpaimnkoiran karvaa ja n. 50% suomenlampaanvillaa. Kehrättävyyden kannalta lampaanvillan lisääminen ei ole välttämätöntä. Lanka on kuitenkin lampaanvillan kanssa pehmeämpä kuin 100% päälikarva. Mutta homattavsti kovempaa kuin 100% pohjavilla lanka. Aina riippuu käyttäjästä miten mielyttävältä tämä lanka tuntuu iholla. Jos ajattelen itseäni, pisteliäät päälikarvat saattavat häiritä. Mutta lisiko rataisu esim. aluslapaset?
Mitä tehdä lankavyyhille joka hiema kiertää? Mikäli kehrtessä toisessa säikeessä on enemmän kierrettä kuin toisessa tai lanka on ollut kauan vyyhdillä solmusa, voi vyyhdin lanka näyttää kiertävän. Kuva missä langat ovat auki vyyhdiltä lanka näyttää kiertään. Mikäli tällaista lankaa aletaan heti heti neuloa lankasuora ei mene suoraan. Tällöin lanka kannattaa kastaa ja laittaa apulanka alas. Apulangasta suosittelen laitettavaksi painoa. Paino vetää lankaa suoraksi. Langan kuivuttua vyyhdistä kannattaa tehdä tiukka kerä. Langan oltua kerällä pari viikkoa voi aloittaa neulomisen. Tämä auttaa useinmiten suoristamaan langan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti