Kuvia ja kokemuksia erirotuisten koirien karvan kehräämisestä.

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Newfoundlandinkoira-lankoja




Newfounlanginkoira on kotoisin Canadan itärannikolta. Newfounlandinkoiralla on paksu turkki joka hyvin säänkestävä ja hylkii hyvin vettä. Tutummin nöffin karva on useinmiten aika rasvaista ja siinä saattaa olla vahvakin ominaistuoksu. Koiran ominaistuoksuun vaikuttavat aina monet asiat: ruokinta, hormonaaliset syyt, uittaminen.
Nöffin karva on suhteellisen helppo kehrätä. Se on villavaa ja pehmeää. Toki päälikarva on nöffilläkin karkeaa samoin esim. koiran pöksyt. Pohjavilla voi olla vaaleampaa kuin kuvissa olevat langat ovat. Musta saattaa näyttää aika harmahtavaltakin valmiina lankana.

Valmiina neuloksena nöffin karva ei juurikaan nouse ylös kuten esim. lapinkoirankarva. Ja tuotteen pinta saattaajäädä hieman rasvaisentuntuiseksi, mutta langassa säilyvät hyvin ne samat ominaisuudet mitä on koiranturkillakin.

Kun erikoirien eriväriset karvat ovat kerätty alunperin eripusseihin niistä voi kerrata vaikka kaksiväristä lankaa. Lopputuotteessa kasivärisessä langassa usein kuitenkin se tummempisävy on se hallitsevampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti